Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та Організацію Об’єднаних Націй, що НАБУ може прямо співпрацювати й контактувати з антикорупційними органами інших держав.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Наразі вже відомо, що президент зазначив, що відповідно до профільного закону про НАБУ та чиного КПК антикорупційний орган наділено повноваженнями з міжнародної співпраці у розслідуванні кримінальних правопорушень.

НАБУ
НАБУ

Тобто антикорупційне бюро може самостійно контактувати з міжнародними органами та партнерами відносно кримінальних розслідувань, надсилати та отримувати запити про міжнародну правову допомогу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Проте через відсутність політичної волі з боку колишнього Президента України та з метою перешкоджання роботі НАБУ реалізація повноважень Бюро здійснювати міжнародну співпрацю блокувалася", – заявляє прес-служба президента.

Крім того Володимир Зеленський доручив дипломатам у найкоротші строки повідомити міжнародних партнерів, що НАБУ вправі самостійно звертатись із запитами.

Нагадаємо, що телеведучий Андрій Пальчевський висловився з приводу повернення до України екс-президента Грузії та колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі та передбачив, яке місце він займе у команді президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", український президент Володимир Зеленський у четвер, 30 травня вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посад двох міністрів і голови Служби безпеки. Новообраний президент просив звільнити з посад міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака та голову Служби безпеки України Василя Грицака.

Також "Знай.ua" писав, що спеціальний представник США в Україні Курт Волкер розповів, що колишній президент України Петро Порошенко скаржився, що Вашингтон надав йому недостатню допомогу під час президентських виборів в Україні. Волкер також підкреслив, що США співпрацюватимуть з тим, кого обрав український народ. За його словами, Вашингтон виступає за зміцнення демократії, проведення реформ на Україні, продовження боротьби з корупцією і орієнтацію країни на Захід.