Екс-уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відповідатиме за гуманітарні питання у Тристоронній контактній групі у Мінську.

Валерія Лутковська

Цю інформацію підтвердила сама Валерія Лутковська у коментарі для ЗМІ.

"Я була на нараді президента України Володимира Зеленського і голови делегації України у Тристоронній контактній групі президента Кучми і, власне, відповідатиму за гуманітарні питання", — розповіла Лутковська.

Варто нагадати, що за президентсва Петра Порошенка за гуманітарні питання у Тристоронній контактній групі відповідала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Валерія Лутковська з 24 квітня 2012 по 28 квітня 2017 обіймала посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Нині вона програмна директорка Українського інституту з прав людини.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала заяву про відставку з посад уповноваженої президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та представниці України в гуманітарній підгрупі в Мінську.

Петро Порошенко і Ірина Геращенко
Петро Порошенко і Ірина Геращенко

Про це Геращенко заявила під час презентації звіту щодо своєї роботи на посаді уповноваженої президента, повідомляє "Укрінформ".

"Я подякувала президентові Порошенку за цю високу честь працювати в його команді протягом 5 років над цими важкими питаннями", — сказала вона.

Геращенко вважає, що мінській групі потрібне перезавантаження — як представництву України, так і представництвам Росії та ОБСЄ.

"Я хочу сказати, що ми залишаємося відкритими для нової влади, для того, щоб допомогти сприяти у вирішення всіх тих питань, які будуть зараз перед ними стояти... Але очевидно, що має відбутися перезавантаження", - сказала Геращенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін запустив абхаський сценарій на окупованому Донбасі.

Також Знай.ua писав, у Зеленського зробили термінову заяву щодо Мінського процесу