Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити "кримські санкції" ще на один рік. Рішення було прийнято в Брюсселі у четвер, 20 червня.

Рада ЄС офіційно продовжила санкції, введені через анексії Росією Криму до 23 червня 2020 року. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на заяву Ради ЄС.

"Рада продовжила обмежувальні заходи, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією, до 23 червня 2020 року. Ці заходи застосовуються до осіб ЄС і компаніям, що базуються в ЄС. Вони обмежені територією Криму і Севастополя", - йдеться в повідомленні.

Санкції ЄС включають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму та Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів та технологій до Криму, зокрема, у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, в липні 2018 року липня посли країн-членів Євросоюзу узгодили нові списки антиросійських санкцій через дії РФ, які підривають територіальну цілісність і суверенітет України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меркель на зустрічі з Зеленським заявила, що з Росії знімуться обмежувальні заходи лише після повернення Криму Україні.

Також Знай.ua писав, санкції США завдали першого удару по китайській Huawei.