На сайті Конституційного суду України з'явилося рішення про визнання указу Зеленського про розпуск парламенту конституційним.

В документі зазначається, що КС прийняв рішення у справі за конституційним поданням 62 нардепів щодо відповідності Конституції указу президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України і призначення позачергових виборів» від 21 травня 2019 року № 303/2019.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Суд прийняв рішення, виходячи з того, що Верховна Рада 21 лютого 2014 року внесла зміни в Конституцію, дозволивши президенту достроково розпустити парламент.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Крім того, Рада не відновила в Регламенті правове регулювання питання припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Раді, з яким пов'язується початок місячного терміну формування нової коаліції депутатських фракцій і право президента достроково розпустити парламент, якщо така коаліція депутатських фракцій не сформована.

Конституційний суд постановив, що рішення конституційного конфлікту народним шляхом проведення позачергових виборів у Верховну Раду відповідає вимогам частини другої статті 5 Конституції.

У голосуванні взяли участь 16 суддів. Варто уточнити, що рішення КС є обов'язковим, остаточним і не може бути оскаржене.

Нагадаємо, що Конституційний суд вирішив долю депутатів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський усіх "рве" на виборах в Раду, Гриценко теж проходить, а за Порошенка не хочуть голосувати.

Також портал Знай.uа писав, що цього тижня нардепи майже не ходять до парламенту.