За словами адвоката Петра Порошенка, дії Андрія Портнова підпадають під кваліфікацію статті 383 КК і відповідне провадження проти нього вже зареєстровано.

Під час прес-конференції адвокат Петра Порошенка Ігор Головань сказав, що всі дії та заяви Андрія Портнова, спрямовані проти експрезидента України Петра Порошенка, не мають ніяких юридичних перспектив. За словами юриста, вони носять характер юридичного троллінгу та підривають репутацію Порошенка. Про це пише РБК-Україна.

Адвокат також заявив, що дії Портнова підпадають під кваліфікацію статті 383 Кримінального кодексу України "завідомо неправдиві повідомлення про злочин", і відповідне провадження проти Андрія Портнова вже зареєстровано.

Головань зазначив, що кримінальне провадження відкрито за фактами чотирьох заяв Портнова, а саме: епізод з українськими моряками, з їх захопленням під час переходу в Азовське море; заява щодо телеканалу "Прямий", заява щодо ПАТ "Кузня на Рибальській" та його заява щодо Вищої ради правосуддя.

За словами адвоката, всі заяви Портнова "скроєні за одним чітким лекалом". Він роз'яснив схему, яку задіює Портнов.

"Перераховуються якісь події, потім додаються слова "ймовірно", "на переконання", "за наявною інформацією". Потім оголошується, що за цими подіями стоять кримінальні правопорушення. І далі йде вимога до ДБР розслідувати цю, перевірити, з'ясувати і так далі ", - роз'яснює адвокат.

Адвокат також аргументує тим, що Портнов у публічних коментарях не приховує справжню мету своїй дій - дискредитацію Порошенка. А це порушує Конституцію України, згідно з якою честь і гідність людини є найвищою цінністю. Тому діяльність Портнова апріорі є такою, яка порушує закон.

Нагадаємо, колишній заступник глави АП Януковича Андрій Портнов подав до ДБР чергову заяву щодо експрезидента Петра Порошенка, а аткож спікера ВР Андрія Парубія.

Як повідомляв портал Знай.ua, київські студенти позбавили Андрія Портнова відновленої посади професора кафедри конституційного права юрфаку Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Також Знай.ua писав, колишній "дружок" Януковича став професором КНУ