Державне бюро розслідувань і Генпрокуратура проводять близько 40 обшуків в рамках розслідування справи про закупівлю для ЗСУ майна за завищеними цінами. Обшуки проводять за місцями мешкання чиновників Міністерства оборони, працівників комерційних структур та в офісах.

Про це заявив директор ДБР Роман Труба на брифінгу в Києві. За його даними, внаслідок завищення цін Міноборони понесло близько 100 мільйонів гривень збитків. Були закуплені 100 тисяч комплектів військової форми і 20 тисяч бронежилетів, більшість з яких "прострілюється".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Директор територіального управління ДБР в Києві Руслан Марчук розповів, що бронежилети вилучили і вони не надійшли на озброєння армії. Інформація про виробників бронежилетів наразі не розголошується.

Договір на їх поставку підписали на початку року. Розслідування у цій справі проводиться близько двох місяців. В ході обшуків вилучили 11 тисяч бронежилетів, поінформував Труба.

Фігурантами справи про закупівлю цього майна для Міноборони є посадові особи відомства і приватних структур, але підозр ще нікому не пред'являли. Всі, у кого проводяться обшуки, є свідками, підкреслив Труба.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, у середу, 25 червня стало відомо, що у ексрадника колишнього президента України Петра Порошенка Юрія Бірюкова проводять обшук.

Як повідомляв портал Знай.ua, Юрій Бірюков заявив, що під час обшуку нічого цінного у нього не знайшли.

Також Знай.ua писав, спливла брудна схема відмивання мільйонів в Укроборонпромі