Президент України Володимир Зеленський знов звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути подання та таки звільнити з посади Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Подання внесли на розгляд народних депутатів ще 11 червня.

Як відомо, 18 червня український парламент не підтримав подання, заявивши, що воно не має законних підстав до звільнення Луценка.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як стверджував глава комітету Андрій Кожем’якін, у поданні не вказані законні підстави для звільнення Луценка. Зокрема, в ньому не наведено висновки кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП).

"Генпрокурор звільняється з посади за згодою ВР у зв’язку з поданням заяви про звільнення, яку він не подав. По-друге, на підставі подання кваліфікаційної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя. Висновків КДКП також немає", – зазначив він.

За словами Кожем’якіна, в поданні також не вказано доповідача з цього питання на комітеті. Тому комітет не підтримає подання про звільнення Луценка з посади.

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з полону в Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Пальчевський вказав Зеленському, в яку річку краще не йти двічі.

Також Знай.uа писав, Пальчевський жорстко висловився про списки партії Зеленського.