В Італії, де засудили українського нагвардійця Віталія Марківа до 24 років в'язниці, безпідставно звинувативши його у вбивстві фотокореспондента Андреа Роккеліі на Донбасі, правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї у найманців, які воювали проти України.

Поліція Італії провела операцію на півночі країни, в ході якої було вилучено арсенал вогнепальної зброї в осіб, які воювали на Донбасі. Про це повідомляє ANSA.

Відзначається, що операція проводилася в рамках протидії тероризму в ряді міст Італії - Турині, Мілані, Варезе, Павії, Новарі і Форлі. Вона була спрямована проти правоекстремістських угруповань, які пов'язані з італійськими найманцями, які брали участь в бойових діях на сході України.

Правоохоронці вилучили велику кількість зброї, зокрема, автоматичні штурмові гвинтівки останнього покоління і нацистську символіку.

Було затримано трьох людей, в тому числі колишнього інспектора італійської таможні 50-річного Фабіо Дель Берджоло, який балотувався в Сенат Італії в 2001 році від партії Нова сила.

До слова, раніше в Італії суд міста Генуя виніс вирок трьом італійським найманцям, які воювали проти України на Донбасі - всі вони отримали тюремні терміни.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, суд Італії визнав Віталія Марківа винним у вбивстві фотокореспондента Андреа Роккеліі під Слов'янськом у 2014 році та засудив його до 24 років в'язниці.

Як повідомляв портал Знай.ua, італійський суд оголосив українцям війну: Марків - лише початок, шиють нову справу

Також Знай.ua писав, італійський депутат організував донос на українського солдата Віталія Марківа