Адвокат Петра Порошенка, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Головань і партнери" Ігор Головань зробив несподівану заяву. Він сказав, що особисто направив в Державне бюро розслідувань документ про те, що його клієнт досі не отримав повістку на допит в ГБР на 17 липня, повідомив про неможливість Порошенко з'явитися до слідчого до 21 липня, а також запропонував призначити слідчі дії після цієї дати.

У своєму блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" у вівторок ввечері Головань прокоментував заяву директора ДБР Романа Труби. "Труба не в курсі" - саме так назвав свою публікацію автор.
Як відомо, було заявлено, що у Бюро не володіють інформацією щодо того, що Порошенко не прийде на допит 17 липня і чекають його для проведення слідчих дій.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Схоже директор ДБР пан Роман Труба дійсно не володіє ситуацією в очолюваному ним центральному органі виконавчої влади… а тому численні публічні заяви про те, що Петро Порошенко жодних викликів на допит не отримував, пройшли повз нього. Але сьогодні ДБР отримала документ, де все пояснюється", – написав адвокат.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Головань оприлюднив копію документа, надісланого в ГБР 16 липня. У ньому йдеться, що Порошенко станом на цей день не отримав повістку на допит в ГБР на 17 липня, як про це повідомляють ЗМІ з посиланням на Трубу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Останнім часом в мережі інтернет поширюється інформація про те, що мій клієнт Петро Порошенко нібито викликаний на допит в якості свідка. Однак на сьогодні Петро Олексійович Порошенко ніяких повісток про виклик на допит не отримував, про можливий виклик слідчим не повідомлявся", – йдеться у документі.

Адвокат звернувся до слідчого ДБР направляти виклик його клієнта на допит відповідно до визначеного законодавством способом.

Також у документі Головань просить ДБР взяти до уваги участь Порошенка у виборчій компанії на позачергових парламентських виборах, внаслідок чого він не може прибути на процесуальні дії до 21 липня.

"Якщо слідчий вважає за необхідне викликати Петра Порошенка для проведення слідчих (процесуальних) дій, прошу призначити такі дії після 21 липня", – сказано у документі.

Нагадаємо, блогер показав справжню сутність Гройсмана одним фото: наш європейський стратег з немитими ногами

Також Знай.ua писав, Притула розніс телеміст "Треба поговорити" і передав "привіт" Путіну.