У середу 17 липня, експрезидента України Петра Олексійовича Порошенка не пустили в зал засідань Європейського парламенту. Замість цього його посадили на гальорці. Фотографії із засідання з'явилися в розпорядженні "Страны".

Порошенко (Європарламент)

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що в цей день Порошенко повинен був з'явитися на допит до слідчих Державного бюро розслідувань. Як раніше було відомо, 11 липня колишнього українського президента викликали на допит в ГБР справу про відмивання незаконних доходів та легалізації в офшорах акцій заводу "Кузня на Рибальському". Однак, він не прийшов саме в зв'язку з засіданням європарламенту.

Порошенко (Європарламент)

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Проте, пізніше Порошенко повідомив в соціальних мережах, що 17 липня перебуватиме у Страсбурзі на зустрічі з новообраними членами Європейського парламенту та іншими політичними діячами.

На своїй сторінці в соціальній мережі Twitter Порошенко написав коротку витримку з рішень Європарламенту. Він стверджує, що це дуже важливо для України:

"Резолюція містить кілька надзвичайно важливих для України пунктив.Позиція перша - Європарламент вимагає від РФ безумовного і негайного виконання рішення Міжнародного трибуналу в Гамбурзі по звільненню 24 українських моряків і негайної передачі Україні 3 захоплених РФ кораблів.
Позиція друга - акт, який був здійснений в Керченській протоці та в нейтральних водах Чорного моря, Європарламент однозначно кваліфікує як агресію РФ проти України."

Нагадаємо, що Лесев пояснив, чому вся Україна хоче обнулити Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.uа, Луценко закрив справу про держзраду Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що Портнов повідомив про арешт рахунків Порошенка.