На більшості виборчих дільниць в Україні 21 липня було відносно спокійно, якщо не рахувати дрібних порушень. Хоча траплялися і численні махінації з бюлетенями.

Наприклад, спроба "підтасувати" результати голосування зафіксована в Авдіївці. Там виборцям підсунули ручки зі зникаючим чорнилом.

Але судячи з усього, навіть подібні підступи не допомогли особливо вплинути на вибір українців. Не останню роль в цьому зіграли недавні гучні увольньнения чиновників, як наприклад в Миколаєві, впевнений політолог Юрій Романенко:

"Схоже, що прочухан чиновникам в прямому ефірі таки дав ефект. На багатьох округах мажоритарці на сході і не тільки Зеленський просто розриває. Дніпро, Київ беруть всі округи. У нашому селі на Волині люди, що голосували за Порошенка зараз віддали голос Зеленському. Це приємний сюрприз", - зазначає Романенко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Слід зазначити, що мова йде про ситуації, коли Володимир Зеленський дізнався рівень зарплати одного з державних службовців і тонко натякнув йому, що мовляв дивно отримувати більше за президента.

Всі чудово пам'ятають і випадок, що стосувався конфлікту в Миколаєві - слуга народу просто вигнав із залу чиновника, у якого виявилися темні сторінки минулого і проблеми з законом, ось як це було:

Слід зазначити, що така тенденція, яку підмітив Романенко, спостерігається не тільки в східних і центральних регіонах України:

"По Одесі та Харкову тотальний розгром старих еліт. Станом на 13-00 пролітали трухановці в Одесі. Грановський (31 на 17 на користь "Слуги народу"), Святош, Писаренко теж були в прольоті в Харькові. Сергій Лещенко летить з розривом у 15%. Кононенко на 94 окрузі 31 на 12 пролітає Дубинському", - підсумував він.

Нагадаємо, в Авдіївці Донецької області на виборчій дільниці № 140597 спостерігачі виявили ручки зі зникаючими чорнилами.

Як повідомляв Знай.uа, члени виборчих комісій масово отримують дивні sms.

Також Знай.uа писав, що нещодавно у Києві на одній з виборчих дільниць прихильник колишнього президента України Петра Порошенка напав на журналістів. Його уже вдалося ідентифікувати.