Російська медіакомпанія "Грин Филмс", яка через кіпрську фірму належить соратникам президента Володимира Зеленського, повернула отримані з бюджету Росії кошти на фінансування кінострічки "Вниз".

Про це заявляють журналісти програми "Схеми".

У час президентських виборів журналісти з проекту "Схеми" виявили, що у тоді іще кандидата Володимира Зеленського і його партнерів по "Кварталу" є три компанії, які заробляють в Росії. При чому у двох із них бізнес у країні-агресорі йде йде так собі - "Вайсберг Пикчерс" і "Платінумфільм" не мають великих прибутків. А от третя компанія – "Грін Филмс" з моменту початку вторгнення Росії в Україну заробила близько 350 млн грн.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Серед іншого було встановлено, що російський бізнес Зеленського і Ко не лише успішно працює на території країни-агресора, а й отримує держфінансування з бюджету Росії. Зокрема, на створення фільму "Вниз" федеральна казна виділила компанії "Грін Филмс" 35 млн рублів.

Тепер же журналісти "Схем" з'ясували, що всі гроші були повернуті в бюджет Росії. Згідно з даними Єдиного порталу бюджетної системи РФ, 4 квітня 2019 року Мінкульт Росії і ТОВ "Грін Филмс" склали додаткову угоду, згідно з якою угода від 25 жовтня 2017 року про фінансування фільму "Вниз" з бюджету Росії розривається.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У документі сказано, що "Грін Филмс" 19 лютого 2019 року повернула отримані від Мінкульру РФ 35 млн рублів (близько 16 млн грн), а також зобов'язується виплатити російському відомству 3 млн 160 тис. рублів як відсотки за "користування засобами федерального бюджету".

До слова, згідно з даними журналістів проекту "Схеми", засновником всіх трьох компаній є кіпрська Green Family Ltd, бенефіціарами якої були Андрій Яковлєв, брати Сергій і Борис Шефір, Володимир Зеленський і компаньйон Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

Після оприлюднення цієї інформації журналістами, Володимир Зеленський відмовився від своєї частки в кіпрській компанії на користь Андрія Яковлєва.

Варто зазначити, що незважаючи на обіцянки, Петро Порошенко так і не продав Roshen.
Юристи президента стверджують, що він передав свій бізнес у "сліпий траст", але жодних документів, що підтверджують таку передачу і її умови, так і не було оприлюднено.

Як стверджують журналісти Слідства.Інфо, згідно з офіційними реєстрами компаній, Петро Порошенко досі залишається бенефіціарним власником Roshen.

Нагадаємо, бізнес "Кварталу 95" – це ціле імперія з багатьох компаній, чий сумарний оборот становить десятки мільйонів доларів. І Володимир Зеленський не єдиний власник.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський після оприлюднення декларації вніс туди кілька змін.

Також Знай.ua писав, з'ясувався неприємний підспідок про "слуг народу" Зеленського.