Рінат Ахметов – найбагатший олігарх України. У його володіння входить: медіа, банки, рітейл, нерухомість, заправки, видобуток нафти, газу, вугілля, виплавка сталі, сільське господарство, зв'язок, страхування тощо.

Вугілля

Якщо мова зайде про вугіллі, то майже 80% усього вугілля України видобувається саме в шахтах Ахметова. Як казала госуполномоченная АМКУ Агія Загребельская в програмі “От воно як“, 35% достатньо для того, щоб говорити, що ми бачимо структурні ознаки монополії.

Теплова генерація

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Що стосується теплової енергетики, тобто мережа теплових електростанцій, то група Ахметова і тут володіє більше 80% всіх станцій України. Тому, можемо зробити висновок, що даний напрямок, вже друга монополія олігарха.

Обленерго

Агія повідомила, що всього в Україні знаходиться 37 обленерго, з них сім є найбільшими. Та після останньої покупки групою ДТЕК двох обленерго, п'ять інших найбільших знаходяться у владі Ахметова.

Кожна обленерго є окремою монополією, адже в області тільки одна структура займається передачею електроенергії. Загребельская помітила, що більш 90% всієї електроенергії надається компанією Ахметова.

Нагадаємо, Зеленський також зустрінеться з прем'єр-міністром Японії.


Як повідомляв раніше Знай.ua чоловік загадково помер у пекельному поїзді.


Також Знай.uа писав про те, що ціни на сигарети злетять до небес.