Українська газотранспортна система готова до сценарію "нульового транзиту" з 2020 року. "Укртрансгаз" модернізував 5 компресорних станцій для роботи в реверсному режимі - це дозволить у разі часткової або повної зупинки транзиту забезпечувати безперебійне газопостачання для українських споживачів східних і південних регіонів.

газ в Україні
газ в Україні

"В рамках підготовки до опалювального сезону 2019/2020 "Укртрансгаз" завершив модернізацію п'яти компресорних станцій для роботи в реверсному режимі. Це дає можливість, в разі часткової чи повної зупинки транзиту, забезпечувати безперебійне газопостачання для українських споживачів східних і південних регіонів шляхом транспортування "блакитного палива" з європейських країн і з підземних газосховищ на заході України", - сказано в повідомленні.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Як пояснили в компанії, на компресорних станціях "Хуст", "Богородчани", "Гусятин", "Бар" і "Олександрівка" побудовані нові обв'язки, за рахунок яких розширені можливості оперативного перерозподілу газових потоків і оптимізовані технологічні витрати при роботі в реверсному режимі.

Зазначається, що у разі необхідності транспортування блакитного палива буде проводитися з європейських країн і з ПСГ на заході України.

газ
газ

"На сьогодні "Укртрансгаз" впровадив всі необхідні технічні та регламентні рішення для створення надійної реверсної схеми, вона готова до функціонування в штатному режимі і може бути активована відразу при необхідності", - заявили в компанії.

У компанії також наголосили, що на сьогодні "Укртрансгаз" впровадив всі необхідні технічні та регламентні рішення для створення надійної реверсної схеми.

Нагадаємо, раніше Разумков пояснив, що не так з колегою Зеленського.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського планують зробити нечуване з депутатами.

Ще портал Знай.ua повідомляв, що Трампу стало тісно в США і він вирішив прикупити "маленький острівець.