Президент Володимир Зеленський планує найближчим часом розпустити Центральну виборчу комісію. Приводом став випадок на 198 окрузі, де Верховний суд скасував результати виборів за позовом кандидата від "Слуги народу" Наталії Дяченко. Про це повідомляє DT.UA.

Президент повинен був прийняти рішення після проведення Рахунковою палатою аудиту ЦВК двох виборчих циклів - президентського і парламентського. Але Рахункова палата тільки планує почати аудит використання державних коштів ЦВК 2019 року.

Згідно інформації, подання Зеленського з вимогою про розпуск ЦВК вже передали до Ради для реєстрації.

Варто уточнити, що за статтею 31-1 Закону про Центральної виборчої комісії України, повноваження всього складу можуть бути достроково припинені парламентом за вмотивованим поданням президента. Рішення Рада повинна прийняти не менш як двома третинами від її конституційного складу.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що дитячі фото Зеленського справили фурор у мережі, зовсім не схожий на президента

Як повідомляв портал Знай.uа, Рада прийняла законопроект Зеленського про імпічмент.

Також портал Знай.uа писав, що Рада достроково припинила повноваження нардепа від Слуги народу Коваленко.