Верховна Рада підтримала законопроект президента Володимира Зеленського про конфіскацію активів, які отримані незаконним шляхом.

Зокрема, за законопроект №1031 в першому читанні і за основу проголосувало 254 народних депутата. Про цей йдеться у повідомленні на офіційному сайті ВР.

Документ передбачає внесення змін в Цивільний кодекс. Таким чином, у законі з'явиться підстава для того, щоб забирати активи, отримані завдяки корупції і махінацій з бюджетом.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Законом передбачається запровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів, а також повернення кримінальної відповідальності на незаконне збагачення. При цьому профільний комітет рекомендував прийняти закон з поправками про терміни позовної давності і ретроактивності.

Документ також пропонує доповнити Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють кримінальну відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує на 15 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян його законні доходи.

Нагадаємо, Зеленський терміново зустрівся із Коломойським: "Звернувся із проханням...."

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.