У Путіна занервували через рішення українських переговірників відмовитися підписувати формулу Штайнмайера. Прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков прокоментував позицію української сторони.

Пєсков заявив, що рішення української делегації на переговорах в Мінську відмовитися від підписання формули Штайнмайера суперечить колишнім домовленостям. Про це він сказав у четвер, 19 вересня, його цитують пропагандистські російські ЗМІ.

"Виникають питання щодо того, залишаємося ми все в рамках розуміння і в рамках підтвердження раніше досягнутих домовленостей, тому має бути ще продовження роботи", - сказав Пєсков.

Прес-секретар Путіна звинуватив українську сторону в тому, що вона виставила умову - обговорити формулу Штайнмайера в підгрупах ТКГ, оскільки текст її нігде не був затверджений.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Пєсков пожалівся, що "раніше всі погодилися з формулою Штайнмайера і будь-яких умов при цьому паралельно не висувалося". Однак, він забув сказати, що погодились з тим, чого по-суті, документально не існує.

"Зараз українська сторона змінила свою позицію, ... це не вкладається в рамки домовленостей, які раніше були і підтверджувалися", - як завжди маніпулює даними Пєсков.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що дав згоду на "формулу Штайнмайєра"

Як повідомляв портал Знай.ua, українська сторона відмовилася підписати "формулу Штайнмайєра", що передбачає особливий статус для Донбасу

Також Знай.ua писав, ОБСЄ придумав нову формулу для виборів на Донбасі.