У Верховній Раді у п'ятницю, 20 вересня, презентували проект бюджету країни на 2020 рік. Нардепи ухвалили проект документу в першому читанні для подальшої роботи.

Про це заявив спікер Ради Дмитро Разумков після закінчення обговорення.

"Подання проекту закону України про державний бюджет України на 2020 рік завершено. Відповідно до статті 154 регламенту Верховної Ради проект закону України про державний бюджет на 2020 рік вважається прийнятим Верховною Радою для подальшої роботи", - заявив Разумков.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Зазначимо, що цьогоріч Україна має виплатити борг МВФ, який становить 438 млрд грн. Міністерство фінансів відповідає за боргове навантаження, це і стало фактично пріоритетом головного фінансового документа країни. Через це грошей на деякі вже утверджені програми у проекті бюджету на 2020 рік не передбачається.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас проект держбюджету передбачає збільшення видатків на програму забезпечення діяльності президента Володимира Зеленського та його Офісу на 4,2%. Це означає, що з бюджету України буде виділятися до 986,6 мільйонів гривень (+39,4 мільйона).

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Варто додати, що 2019 рік стане останнім, коли в Україні відбувається щорічне планування бюджету. Документ повинен бути доопрацьований до 2 листопада.

Нагадаємо, раніше новий генпрокурор Рябошапка зробив гучну заяву про "посадки" колишньої влади.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський жорстко покарав заступників Богдана, і ось що він отримав у відповідь: "Хто більше працює, той...".