Відомо, що президент Білорусії Олександр Лукашенко прокоментував зустрічей президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.

До того ж, він зазначив, що Білорусь не створить проблем для України в майбутньому. Про це передає "Хвиля".

Так, Лукашенко вважає, що окупований Донбас є частиною України.

Також він говорить, що якщо буде домовленість, він закриє кордон в периметрі 400 км, яка знаходиться між РФ і Україною, без контролю української сторони. Однак це є проблемою, адже треба почати входити в конфлікт і вводити туди свої війська з прикордонниками та миротворцями. Але якщо обидві сторони схвалять такий крок, то Білорусь буде дотримуватися правил, які встановлять РФ і Україна, лише після того, як условятся між собою. Хоча, Лукашенко впевнений, що Росія не має наміру залучати їх країну у процесі наступу на територію України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також він вважає, чтозахват України потрібно було робити тоді, коли була ситуація з територією Криму, а на даний момент це зробити досить складно. Однак, з Україною в даний час не так просто і буде досить складно її завоювати.

Потім Лукашенко розповів про ставлення Білорусії до України і пояснив, що хоч Мінськ і полягає в тісних відносинах з Москвою, однак білоруські війська слухаються наказів свого головнокомандуючого, і він не дасть наказ про вторгнення на українську сторону.

"Що стосується участі в бойових діях і щоб ви від нас гробу отримували — я тоді не президент Білорусі. Чи не чекайте від нас капостей", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що Україна має "кровні зв'язки" з Білоруссю і взаємини в пріоритеті.

Щодо телефонної розмови Зеленського з Трампом, той він вважає, що знайомства обох президентів пройшло досить добре, але тільки з політичного боку. Це була прекрасна зустріч і продовження нормальних українсько-американських відносин.

Нагадаємо, що Лукашенко оцінив зустріч Зеленського з Трампом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко проговорився про повернення Криму Україні.

Також портал Знай.ua писав, Лукашенко розкрив страшну правду про українця Шаройко.