У понеділок, 7 жовтня, в Україні було заплановано розведення сил в районі населеного пункту Золоте, що на тимчасово окупованій території Донбасу. Однак розведення сил провалилося. Президент РФ Володимир Путін заявив, що президент України Володимир Зеленський не зміг забезпечити розведення сил через націоналістів та відсутність політичної волі.

Таку думку президент країни-агресора висловив у суботу, 11 жовтня, в столиці Туркменістану Ашхабаді, де проходить засідання Ради глав держав СНД, пишуть місцеві ЗМІ.

Володимир Путін
Володимир Путін

"Ось, що ми зараз спостерігаємо? Домовилися про розведення сил, але ніяк чинний президент не може забезпечити розведення бойових підрозділів і техніки. Ну, не може. Під'їхали туди націоналістичні військові формування і просто публічно заявили: якщо армія піде з цих позицій, ми там встанемо. Армія не йде", - сказав Путін.

Так, президент РФ заявив, що Володимир Зеленський робить крок назад через дії націоналістів та пасує перед ними. Він нагадав, що представники так званих невизнаних республік "ЛНР і "ДНР" двічі або тричі давали сигнал про готовність до розведення, пускаючи білу ракету. Але з українського боку не було реакції.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З того боку нічого немає, ніякої відповіді. Ми знаємо, чому. Націоналісти прийшли туди й не дають армії піти. Кажуть, якщо армія піде, ми станемо. Армія не йде. Але тут потрібно проявити політичну волю. Тому вважаю за потрібне підтримувати не конкретних людей, а проведену ними політику", - резюмував Путін.

Зазначимо, що на тимчасово окупованій території Донбасу було заплановано відведення військ, яке не вдалося зробити. Бойовики продовжують зривати відведення військ в районі Золотого. Однак спостерігачі ОБСЄ зафіксували в районі населеного пункту поліцейських і військовослужбовців української армії. Також туди під'їхали й добровольці.

ОБСЄ
ОБСЄ

За даними моніторингової місії, поблизу пункту пропуску були близько 30 озброєних співробітників поліції, близько 30 нацгвардійців, близько 100 бійців ЗСУ, дві одиниці бронетехніки, 15 військових вантажівок.

Нагадаємо, глава Офісу президента Богдан повернувся до списків партії Порошенка: відсудив своє місце.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський після прес-марафону попередив Зеленського: "Більше цього робити не потрібно", відео.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відкрито розповів про свою ідеологію, мовне питання не головне: "Це розколює людей".