Український президент Володимир Зеленський підписав новий закон. Тепер з бюджету країни будуть йти гроші зарубіжним кінокомпаніям.

Цю інформацію повідомила в середу, 16 жовтня прес-служба глави держави.

Згідно з новим законом, прийнятим 20 вересня 2019 року "Про внесення змін до закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" іноземним кінокомпаніям виплачуватимуть субсидії при виробництві фільму на території України.

Іноземні суб'єкти кінематографії отримуватимуть 25% витрат на зйомку фільмів. Якщо ж у картині беруть участь українські автори або сюжет оповідає про країну, кінокомпанії можуть отримати повернення ще 5% витрат.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Народні депутати переконані, що завдяки новому закону позитивний імідж України просуватиметься за кордоном. Крім того, це сприятиме популяризації українських авторів і творів у світі, співробітництву та створенню спільних кінопроектів з провідними західними продюсерами.

Верховна Рада
Верховна Рада

Як вже писав Знай.uа Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина" під час ефіру "Свободи слова" з Савіком Шустером сказала, що підтримує Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Знай.uа розповідав, що Приходько відверто розповіла, чому більше не хоче мати справу з депутатами.

Портал Знай.uа писав, що опублікований рейтинг найбагатших людей України.