Кремль звернувся до української влади з вимогою визнати анексію Кримського півострова для вирішення спору про морські кордони між країнами. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко.

Повідомляється, що переговори між Україною і РФ щодо встановлення морського кордону, розмежування Азово-Керченської та Чорноморської акваторії можливі за умови відсутності невирішеного спору, який стосується суверенітету або інших прав на материкову або острівну територію.

Кримський міст

"Якщо посилання на цю процедуру означає готовність української влади визнати суверенітет Росії над Кримським півостровом, це, звичайно, могло б стати хорошою основою для врегулювання питання про морське розмежування між нашими країнами", - сказав Руденко.

Він також додав, що статус і режим Азовського моря визначені Договором про співпрацю, згідно з яким море і Керченська протока є внутрішніми водами двох країн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що в Азовське море через Керченську протоку увійшли ракетні кораблі Росії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Росія раптово відкрила вогонь з потужної зброї в Середземномор'ї.

Також портал Знай.uа писав, що ракетний есмінець зайшов у Чорне море.