Команда президента України Володимира Зеленського прагне скасувати обов'язковий призов до армії. Збройні сили країни планують перевести на стандарти НАТО.

Такою ініціативою виступив міністр оборони Андрій Загороднюк, призначений на посаду за пропозицією Зеленського в ефірі ТСН.

"Це моя персональна мета. Це не буде скоро, це не буде протягом року, але це моя персональна мета – скасувати призов", – заявив він.

призыв 2019
призыв 2019

"І це позиція держави взагалі, що ми рухаємося до професійної армії відповідно до стандартів НАТО, яка підготовлена, оснащена. І головне – що кожен військовослужбовець повинен знати своє місце, у нього повинна бути чітка військова кар'єра і захищені права. Так, щоб ми могли конкурувати при відборі за кращих людей", – розповів Загороднюк.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Міністр додав, що хороша і сучасна техніка для українських військових також є частиною військових можливостей України.

Зазначимо, що протягом жовтня-грудня в Україні триватиме осінній призов громадян на строкову військову службу. Наприкінці вересня військові комісаріати Києва передали до Національної поліції майже 35 тисяч справ на киян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Нагадаємо, що Пальчевський з гумором нагадав Зеленському про "посадки": "Яку весну мав на увазі президент?".

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін намагався розв'язати ще одну війну: відправив два контейнери грошей, деталі.

Також портал Знай.uа писав, що Богдан відповів на головне питання українців про продаж землі: хто та коли зможе отримати заповітні "сотки".