Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що курс на НАТО та ЄС залишається незмінним. Більше того, за словами Кулеби, у НАТО Україна може вступити раніше, ніж в ЄС.

Пояснює він це тим, що нинішній Кабмін чітко поставив мету досягти критеріїв членства в Альянсі та ЄС. Про це він сказав у інтерв’ю виданню "РБК-Україна".

За словами Кулеби, через 5 років Україна планує досягти повної взаємосумісності з Альянсом, а також отримати політичне рішення НАТО про початок процедури вступу. Чомусь політик впевнений, що ми отримаємо відповідь гіршу, ніж у 2008.

"Я проти того, щоб ми емоційно накручували людей, коли два тижні країна б'ється в істериці і кричить "подайте заявку на ПДЧ!", тому що хтось сказав, що треба подавати. А потім генсек НАТО виходить і публічно говорить, що нову заявку подавати не треба, ми ту, від 2008 року, вважаємо дійсною", - сказав Кулеба.

Дмитро Кулеба, фото РБК Україна

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами Кулеби, Україна може вступити у НАТО раніше, ніж у Європейський Союз.

"Я вважаю, що ми у НАТО вступимо раніше, ніж у ЄС", - заявив Кулеба.

За його словами, політичне рішення про те, що Україна буде членом Альянсу, було прийнято ще у 2008 році. Однак наступний етап – початок процедури вступу. За п'ять років новий Уряд планує виконати домашнє завдання, спільно з Альянсом, тому що інтеграція – це двосторонній процес.

Також політик зазначив, що постійно проводить переговори із представниками НАТО.

Нагадаємо, Столтенберг заговорив про перспективи України у НАТО після зустрічі із Зеленським.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Столтенберг принизив Зеленського на очах у всіх.