До проєкту бюджету України на 2020 рік, який депутати мають розглянути у другому читанні, в четвер, 14 листопада, заклали підвищення мінімальної пенсії до 1769 гривень. Повідомляється, що перерахунок повинен пройти в два етапи.

Про це свідчить інформація, яку було опубліковано в проєкті головного кошторису держави. Таким чином, з 1 липня мінімальна пенсія збільшиться з 1638 до 1712 грн, а з 1 грудня – до 1769 грн.

Пенсіонери, Фото: Об'єктив
Пенсіонери, Фото: Об'єктив

Варто зазначити, що в Україні пенсіонерам, які пропрацювали як мінімум два роки після призначення виплати, перерахують їх розміри. При підвищенні повинні враховувати стаж. Також існує порядок перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам. Так, умови проведення перерахунку пенсії визначені Законом № 1058. Перерахунок пенсії проводять у тому випадку, якщо громадянин після призначення пенсії працював.

Зарплати українців
Зарплати українців

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо нашим читачам, що в проекті державного бюджету на 2020 рік закладено підвищення мінімальної заробітної плати.

"Мінімальна заробітна плата, яка закладається в цей бюджет, збільшується на 550 грн і складе за станом на 1 січня 2020 року 4723 грн. Це відповідає показникам зростання. Ми вважаємо, що якесь більше збільшення цієї цифри вже не відповідало б зростанню продуктивності. А наше головне завдання - економічне зростання, в тому числі шляхом зростання продуктивності. Однак це суттєве зростання мінімальної заробітної плати", - ще у вересні 2019 року заявляла міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Нагадаємо, фура на повній швидкості врізалася в переповнений автобус: загинуло 13 дітей, ще 20 отримали травми, фото.

Як повідомляв Знай.uа у листопаді субсидії можуть не нарахувати: що робити і куди звертатися, покрокова інструкція.

Знай.uа писав, аферисти придумали нову збочену схему, українці втрачають останнє: "Розпишіться…".