Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко оприлюднив зміст проекту рішення зустрічі в "Нормандському форматі", який узгоджений з її учасниками. Заяву міністр зробив під час конференції NATO Engages в Лондоні.
Вадим Пристайко заявив, що документ сторони погодили на початку осені, і наразі саме він є робочим варіантом, який повинен стати основою фінального рішення лідерів. Глава МЗС пояснив, що мова йде не про фінальне рішення, а лише про його проект.
Вадим Пристайко, фото РБК
Вадим Пристайко, фото РБК

"Ще 2 вересня радники лідерів чотирьох країн затвердили прикінцеві положення комюніке, яке буде оприлюднене по завершенні саміту... Документ, скажу чесно, не зовсім амбітний, він дуже обережний. На сьогоднішній момент документ передбачає фіксацію досягнень", - додав міністр. Вадим Пристайко

Пристайко переказав зміст положень, які зазначені в узгодженому проекті, на який будуть опиратися в рамках зустрічі лідерів нормандської четвірки:

Ангела Меркель та Володимир Зеленський, фото: Сайт президента
Ангела Меркель та Володимир Зеленський, фото: Сайт президента

"Лідери відзначають успішне розведення на трьох ділянках і пропонують визначити наступні точки розведення. Лідери відзначають успішний обмін, який відбувся, і пропонують прискорити роботу щодо наступного етапу обміну, включаючи ідею всіх на всіх. Далі, лідери вимагають визначити наступні ділянки для розмінування, і так далі. Це є дуже короткий документ, в кінці якого в проекті написано, що лідери уповноважують свої переговорні команди продовжити підготовку наступних (ініціатив). Це загальні фрази, які перетворяться в документ лише по завершенню зустрічі глав держав", - розповів він Вадим Пристайко

Крім того, міністр Пристайко наголосив, що мова не йде про принципові рішення, які змінюють послідовність або зміст мінських домовленостей. Він зазначив, що "Це не буде Мінськ-3". Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції відбудеться 9 грудня у Парижі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, раніше партії Порошенка, Тимошенко і Вакарчука заспівали в один голос: оприлюднена спільна заява щодо "нормандської зустрічі"

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Держдепі США заговорили про розширення "нормандського формату"

Також "Знай.ua" писав, повернення окупованого Донбасу: у Зеленського "наплодили" п'ять сценаріїв реінтеграції