В Офісі президента Володимира Зеленського відбулася координаційна нарада з підготовки до зустрічі лідерів "нормандської четвірки". На засіданні главою держави було затверджено п'ять варіантів плану щодо "Л/ДНР".

Інформація про зустріч була опублікована на офіційному сайті Президента України. Повідомляється, що Зеленський чітко окреслив позицію про неприпустимість розв'язання проблеми окупованих територій військовим шляхом і необхідності досягнення миру на Донбасі політико-дипломатичними методами.

Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента

Також Президент України віддав наказ головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку найближчим часом відвідати територію проведення Операції об'єднаних сил.

"На нараді затвердили п'ять сценаріїв реінтеграції територій Донбасу. В рамках обговорення сценаріїв і вивчення деталей глава української держави дав доручення головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку найближчим часом відвідати ООС", - повідомила прес-служба Офісу президента. Офіс президента

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вадим Пристайко, фото: 1news.com.ua
Вадим Пристайко, фото: 1news.com.ua

Зазначається, що перед зустріччю в "нормандському форматі", яка запланована на 9 грудня і має відбутися у Парижі, буде проведено засідання РНБО під головуванням президента України Володимира Зеленського. Нарада буде присвячена узгодженню плану дій на переговорах з лідерами Росії, Франції та Німеччини. Детальнішої інформації щодо п'яти сценаріїв для Донбасу оприлюднено не було.

Координаційна нарада в ОП, скріншот: Facebook
Координаційна нарада в ОП, скріншот: Facebook

Нагадаємо, раніше у США заявили про участь в "нормандському форматі"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пристайко зробив приголомшливу заяву про особливий статус Донбасу

Також "Знай.ua" писав, що партії Порошенка, Тимошенко і Вакарчука зробили спільну заяву щодо "нормандської зустрічі"