За ініціативою українського президента Володимира Зеленського Кабінет міністрів України готує нову програму, яка покликана допомогти підприємцям у сфері малого і середнього бізнесу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Олексій Гончарук, УП
Олексій Гончарук, УП

"За ініціативи Президента України Уряд готує до старту потужний інструмент — програму з підтримки малого і середнього підприємництва. Вона запрацює з 1 лютого 2020 року. Її суть дуже проста — стимулювати появу нових підприємців і заохотити повертатися наших працівників додому і відкривати бізнес тут", - заявив прем'єр-міністр.

За словами прем'єра, в даний момент напрацьовують всі необхідні рішення для запуску. Вже найближчим часом почнуть приймати заявки. А поки що на сайті можна залишити запит, і коли програма запрацює, менеджери вийдуть на контакт. Відомо також, що обсяг кредиту - 1500000 грн на 5 років, прем'єр пояснив співвідношення процентних ставок.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"5% річних - якщо виручка в 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця; 7% річних - для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, не створює нових робочих місць (за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%!); 9% річних - для бізнесу з виручкою до 50 млн грн", - зазначив Гончарук.

Для участі знадобиться бізнес-план, якщо планується запускати справу з нуля, позитивна фінансово-кредитна репутація і платіжна дисципліна.

Нагадаємо, українські заробітчани пояснили Зеленському, чому не хочуть повертатися додому: "Не витиснуть...".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський придумав, як повернути додому українських заробітчан: "Повертайся і залишайся".

Знай.uа писав, фермер вказав нардепу Зеленського на провал земельного закону: "Підло натиснули".