Керівник Офісу президента Андрій Богдан залишився без зарплати. У той же час, його заступникам кошти за місяць перерахували справно.

Андрію Богдану за листопад було нараховано 46 тисяч гривень зарплати, однак вона не була йому виплачена. Про це повідомляє виданння ″Українські новини″, опублікувавши відповідні документи.

Нагадаємо, що раніше українцям повідомляли, що президент України Володимир Зеленський отримує заробітну плату в розмірі 28 тисяч гривень, а глава його офісу Андрій Богдан заробляє суми майже вдвічі більші.

А от в листопаді Богдану не пощастило — він єдиний з ОП, хто залишився без заробітної плати.

"Керівнику Офісу Президента України Богдану А. І. в листопаді 2019 року нараховано заробітну плату в сумі 46 022 гривні ... Після утримання обов'язкових податків і зборів в сумі 8 974 гривні заробітна плата депонирована", - сказано у відповіді на запит журналістів в Державне керування справами.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

″Депонованою″ вважається зарплата, яка була отримана підприємством для оплати праці співробітника, але не була виплачена йому в установлений термін (протягом 3 робочих днів).

Державне керування справами не вказує причини невиплати Богдану зарплати. Така ситуація наштовхує на різні думки, в тому числі й про те, а чи не готують Богдана до звільнення?

У той же час, документи підтверджують, що президент України Володимир Зеленський і заступники Андрія Богдана отримали листопадову зарплату вчасно і у повній мірі.

Зеленському була нарахована зарплата в розмірі посадового окладу - 28 тисяч гривень. "Інших складових заробітної плати (надбавок, премій тощо) Президенту України не встановлено", - йдеться у відповіді.

Зазначається, що з нарахованої суми було виплачено 5 460 гривень податків і зборів. Таким чином ″на руки″ Зеленський отримав за листопад 22 540 гривень.

Набагато більше за президента отримав заступник Андрія Богдана Ігор Жовква - 46 451 гривень.

В середньому заступники голови Офісу президента отримують від 30 до 38 тисяч гривень на місяць, що значно перевищує зарплату Зеленського.

Нагадаємо, українцям показали "зарплати" команди Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, у червні Зеленський отримав першу зарплату на посту президента.

Також Знай.ua писав, у Раді запропонували не платити зарплату Порошенку