Таку заяву оголосили у Про це йдеться в відповідях на питання ЗМІ МЗС РФ, підготовлених до підсумкової прес-конференції міністра Сергія Лаврова.

Зміна влади на Україні влітку 2019 року, на жаль, не привела до прогресу в розв'язанні конфлікту на Донбасі. Нове керівництво країни, проголосивши припинення війни на південному сході одним зі своїх пріоритетів, поки не поспішає з реалізацією цього завдання. Обстановка залишається складною і напруженою - сказано в повідомленні

До того ж, в МЗС РФ повідомили, що президент Володимир Зеленський, «на відміну від свого попередника», все таки зміг виконати рішення «нормандських» самітів 2015-2016 рр. по розведенню сил на трьох ділянках лінії зіткнення і письмової фіксації «формули Штайнмайєра».

Також наголошено на тому, що подібні дії дозволили провести 9 грудня в Парижі черговий, п'ятий, саміт «нормандського формату ». Підсумком якого стало підтвердження всіма сторонами учасниками безальтернативності Мінських угод як основи вирішення кризи в Україні.

16 січня, в Мінську пройшло перше в новому році засідання Контактної групи. Сподіваємося, що її учасники продовжать конструктивну роботу з пошуку компромісних варіантів рішень наявних проблем додали в МЗС Росії

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, в РФ в черговий раз заявили, що криза в Україні можна подолати за допомогою прямого діалогу Києва з так званими ДНР та ДНР.

Окрім того, міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що президенту України Володимиру Зеленському лише за перших 5 місяців своєї праці вдалося не лише розвести війська в декількох пунктах, але і письмово зафіксувати текст «формули Штайнмайєра».

Головним підсумком зустрічі в «нормандському форматі» глава російського МЗС назвав підтвердження «безальтернативності» мінських угод.

Тепер важливо забезпечити їх реалізацію - підкреслив Лавров

Повне відео прес-конференції:

Нагадаємо, раніше Ківа заявив, що на території України гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.


Як повідомляв портал "Знай.ua", у США запевняють, що внаслідок атаки не загинув жоден американський військовий, але стало відомо, що 11 з них отримали контузії.


Також "Знай.ua" писав, що загадковим чином з мережі зникли аудіозаписи прослушки наради команди прем'єр-міністра України Олексія Гончарука