20 січня, під час спроби вильоту з України був знятий з рейсу депутат 8-го скликання Максим Микитась.
Про це повідомляє колишній народний депутат Сергій Лещенко.

За даними "Чесно", цей екс-депутат є також фігурантом дев'яти антикорупційних розслідувань.
Відомо також, що проти колишнього нардепа Максима Микитася висунуті підозри в заволодінні майном Нацгвардії на більш ніж 81 мільйон гривень.

Офіційних коментарів поки нема.

Українська Правда представила детальну передісторію цих подій:

1. Максима Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн

2. У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс.

3. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

4. У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір".

5. 4 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень.

6. 22 жовтня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу з 5,5 до 80 мільйонів гривень.

7. 25 жовтня 2019 року за Микитася внесли заставу.

8. 25 грудня 2019 року Микитасю продовжили запобіжний захід до 14 лютого 2020 року.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував недавній скандал із записом його висловлювань на нараді Кабміну і Нацбанку


Як повідомляв портал "Знай.ua", Юлія Мендель прес-секретар Володимира Зеленського, напередодні анонсувала, що президент дав відомому закордонному виданню велике інтерв'ю.


Також "Знай.ua" писав, що президент Росії Володимир Путін розуміє позицію президента Володимира Зеленського про те, що Україна є незалежною країною.