Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує Польщу, яка вважає, що Радянський Союз причетний до початку Другої світової війни та Голокосту.

Про таке український лідер розповів під час зустрічі у Варшаві з польським колегою Анджеєм Дудою.

"Польща і польський народ першими відчули на собі змова тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту", - сказав Зеленський.

Також, за його словами, наразі усі демократичні країни мають об'єднати усі свої зусилля, аби вберегти людство він нових страждань.

Лідер України та Польщі

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році. Європа і світ не мають права на байдужість і бездіяльність. Тільки згуртованість світу зможе дати відсіч будь-якої агресії і зберегти людство від нових страждань", - зазначив лідер України.

Окрім цього, Зеленський додав, що відносини України та Польщі налагоджуються, в точніше вдалося " знизити градус емоцій щодо спільного минулого".

"Відтепер в наших ставленням ми акцентуємо увагу на тому, що нас об'єднує. Наприклад, Варшавська битва, сторіччя якої відзначається в серпні. Ми плануємо провести ряд спільних заходів. Одним з них стане візит пана президента Дуди в Україну", - підсумував президент України.

Заяви Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди для представників ЗМІ.

Заяви Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди для представників ЗМІ.

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 27 januari 2020

Нагадаємо, у мережі з'явилися нові скандальні плівки Гончарука про маніпуляції з газом.

Як повідомляв Знай. ua, зарплата українських чиновників стала ганьбою на весь світ.

Також Знай. ua писав, що Гончарук "отримав підвищення" від Зеленського, українці регочуть.