Президент України Володимир Зеленський 31 січня підпише указ, яким введе безвізовий режим для громадян Великобританії строком на один рік. Він набере чинності після Brexit.

Безвізовий в'їзд для британців в Україну був введений ще у 2005 році. Але ця норма перестане діяти з 1 лютого, коли Великобританія вийде з ЄС. Про це пише Хвиля.

Велика Британія, фото: ptjornal.com
Велика Британія, фото: ptjornal.com

Наразі рішення президента ще не оголошено. Однак про нього кілька разів на різних рівнях повідомили британській стороні. Варто зауважити, що до Brexit залишаються лічені дні.

"Британські мандрівники не постраждають. Очікується, що в день виходу Британії з ЄС Зеленський підпише указ, яким введе безвіз терміном на один рік. Продовження цього строку можливе, але воно не може бути нескінченним", — йдеться у повідомленні преси.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Безвиз, фото: euneighbours.eu
Безвиз, фото: euneighbours.eu

Умови такого продовження в указі не прописані, але Лондон про них знає: має розпочатися хоч якийсь рух до візового спрощення або лібералізації. Україна розраховує отримати від Британії план дій з візової лібералізації на зразок того, який був з ЄС.

Нагадаємо, смертельний вірус вже в Європі? У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці

Як повідомляв портал "Знай.ua", чекає на повернення Гаррі? Єлизавета ІІ подарувала принцу титул з "терміном придатності"

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус дістався Львова? Ізольовано студента, який повернувся з Китаю