Сьогодні, 28 січня, президент України Володимир Зеленський згадав свою дитячу мрію. І написав про це допис на своїй сторінці у facebook. За його словами, він зауважив, що досі не встановлено пам’ятник видатному українцю генерал-майору Леоніду Каденюку.

Скріншот, фото facebook

"Чи важко стати космонавтом? Важко. Але якщо цю мрію зміг здійснити я – хлопчик з буковинського села, значить, немає нічого неможливого", - цитує Каденюка Зеленський.

За словами українського лідера, в одному зі своїх останніх інтерв’ю про це розповідав легендарний співвітчизник, перший астронавт незалежної України, Герой України, генерал-майор Леонід Костянтинович Каденюк.

"Незважаючи на численні регалії, його характеризують як надзвичайно скромну людину, дуже порядну та чесну. Сигналом для пробудження екіпажу "Колумбії" він обрав Гімн України. Таким чином "Ще не вмерла України" вперше пролунала в космосі над усією планетою Земля. Він – наша легенда. І сьогодні, 28 січня, йому виповнилося б 69 років", - зазначив Зеленський.

Також Зеленський не забув про неприємне. Лише сьогодні, у день народження Каденюка, дізнався, що майже через два роки після смерті Леоніда Костянтиновича й досі немає облаштованої могили та пам’ятника.

Зеленський і Скалецька, фото: ОП
Зеленський і Скалецька, фото: ОП

"На прощанні з ним у 2018 році були політики найвищого рівня, та за весь цей час держава не спромоглася вирішити питання належного вшанування пам’яті великого українця. Нам має бути за це соромно.
Як мені відомо, проект меморіалу існує. Фінансування держава бере на себе, про що ми домовилися з урядом", - зазначив президент.

За його словами, ми дуже часто починаємо цінувати своїх героїв лише після того, як вони йдуть від нас. А інколи не цінуємо навіть тоді, коли їх з нами вже немає. Таке ставлення з боку держави потрібно змінювати раз і назавжди.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Нагадаємо, у мережі з'явилися нові скандальні плівки Гончарука про маніпуляції з газом.

Як повідомляв Знай. ua, зарплата українських чиновників стала ганьбою на весь світ.

Також Знай. ua писав, що Гончарук "отримав підвищення" від Зеленського, українці регочуть.