Вчора, 28 січня, сталось дві знакові події. Про це Ігор Новіков, радник президента розповів в Facebook. За словами політика, споживачі газу можуть отримати платіжки за січень з сумами на 1-2 тис. грн. більше очікуваних. За його словами, це пов'язано з тим, що "Нафтогаз" закупив дорогий газ влітку і не хоче продавати його за ринковою ціною.

Скріншот, фото з facebook

"НАК і Міністерство гучно повідомили світу, що для нас (простих смертних абонентів) газ в січні буде 4650грн за тисячу кубометрів. Прийшли платіжки за січень з ціною 6913грн (від, наприклад, Київоблгаззбут) за ту ж тисячу кубів, яка як не крути — ось і близько не 4650 грн", - написав політик.

"Якого х*я, цілком резонно запитаєте ви", - написав радник президента, прикріпивши свою платіжку із сумою майже 6 тисяч гривень.

Скріншот, фото з facebook

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За словами Новікова, у результаті була сформована ціна 6600 грн, при ринковій ціні більш ніж на 1000 грн нижче. Причиною цьому для НАК була наявність на балансі великих обсягів закупленого раніше влітку дорогого газу. Ну, і відповідно - бажання розлучитися з ним не на шкоду собі і своїх премій.

Ось таку собі просту футурологію показав українцям радник президента. І пообіцяв передати Зеленському довідку "про злочин проти енергетичної безпеки".

Сегодня случились два знаковых события: 1. НАК и Министерство громогласно сообщили миру, что для нас (простых смертных...

Geplaatst door Igor Novikov op Dinsdag 28 januari 2020

"Справа просувалася добре. Договори з іншими гравцями ринку укладали. Особливо активних борців за справедливість благополучно ігнорили аж до кінця грудня, і все наближалося до великого заробітку. Але, як часто буває, раптово запахло гасом. Як не роттердам низькі ринкові ціни на газ – 6000 грн, і вище ніяк не виходить. Відчувши наближення зрадопаду, менеджмент НАК просунув постанову Кабміну від 24 січня, яка заднім числом (від 1 січня) перераховує мегапрофіти. Перекладаю: у постанові тепер 4650 грн, а у платіжках – як пощастить", – зазначив радник президента.

Новіков вважає, що Офіс президента має підвищувати компетенцію для контролю за діями "Нафтогазу". Він також переконаний, що необхідно сісти за стіл перемовин і знайти компроміс із ринком, щоб ситуація не повторювалася.

Нагадаємо, чому президентство Зеленського під загрозою після візиту в Оман: "Якщо визнати – ж*па буде".

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, прес-секретарку Зеленського Мендель підвів запальний характер в Омані, українці не стрималися: "Якийсь треш".

Також Знай.uа писав про те, що заява Мендель про обмін полоненими зачепила українців за живе: "Огидно і соромно".