На зустрічі із Свєтлогорським ЦКК Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко дуже різко і однозначно сказав, що не буде жодного об'єднання двох держав в одну (або створення однієї наднаціональної держави), тому що, на даний момент, Російська Федерація пропонує зробити це в обмін на єдині ціни на енергоносії.

Однак це не означає, що Білорусь згортає своє співробітництво з Російською Федерацією. "Ми будемо і далі працювати по інтеграції. В цьому немає нічого поганого", - наголошує Лукашенко. "Суто економічні питання по інтеграції", - виправдовується президент.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін, spbdnevnik.
Олександр Лукашенко і Володимир Путін, spbdnevnik.

Ця заява на деякий час ставить крапку у паніці великої кількості білорусів і людей по всьому світу, які бояться об'єднання РФ і Республіки Білорусь, а саме така новина нещодавно сколихнула мережу. Згодом Президент Лукашенко дав коментар, у якому пояснив, що в межах Співдружності Росія та Білорусь активно розробляють дорожні карти на різні випадки розгортання історичних і геополітичних подій.

Одна із дорожніх карт справді містить описаний план до об'єднання двох незалежних суверенних держав в одну країну, проте, за словами Президента Білорусі, вони домовились цю дорожню карту не обговорювати.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, раніше Лукашенко зробив скандальну заяву про російсько-українську війну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лукашенко різко розлютився через конфлікт з Росією.

Також "Знай.ua" писав, що Лукашенко був вражений українською армією: "Тоді я не президент Білорусі".