На Житомирщині пройшла акція ″Ні газовим махінаціям!″, учасники якої на знак протесту проти запровадження окремої оплати за транспортування газу спалили свої платіжки. Таким чином жителі Житомирщини протестували проти того, що плата за транспортування газу утворюється непрозоро. Газовий монополіст фактично зловживає своїм становищем при невтручанні державних регуляторів.

Про цю акцію протесто йшлося, зокрема, в ефірі ток-шоу ″Свобода слова Савіка Шустера″.

У прямому включенні житель Житомира, який був ініціаторм цієї акції, прямо сказав прем'єр-міністру Гонаруку, до чого приводять недолугі рішення уряду.

Він підкреслив, що монополісти, які тримають у своїх руках облгази, мають вплив на владу і роблять те, що вигідно їм. За словами активіста, жоден президент в Україні не зробив нічого для того, щоб з людей зняти газовий тягар. Всі вони в тій чи іншій мірі йшли на поводу в монополістів даної сфери.

″Монополісти, які на сьогоднішній день тримають Облгази, вони мають величезний вплив. Жодного слова ми не почули на сьогоднішній день. НКРЄ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики - ред.) їм затверджує абсолютно все. Ви розумієте, що все, що відбувається з цими платіжками відбувається за законом. З іншого боку, цей закон іде в розріз із здоровим глуздом та людяністю. Який би не був закон, він не може виправдовувати те, що люди сплачують за газ більше, ніє їхні пенсії. І Ви повинні розуміти, що за кожним Вашим кроком, пане прем'єр-міністре, стоять живі люди. Живі люди, які мають результати тих рішень, які ви приймаєте в Києві. І Ви повинні усвідомлювати, що кожне ваше рішення — це інфаркти, інсульти і хвороби людей. Люди сьогодні вже доведені до відчаю", - емоційно зазначив активіст.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Житель Житомира підкреслив, що така ситуація лишень погіршиться, коли те саме відбуватиметься в обленерго, де також планується підвищення тарифів.

"Я хотів би, щоб Ви зрозуміли дуже прості речі — за кожним Вашим рішенням і вашої команди — живі люди, які повинні відчувати, що держава про них дбає″, - звернувся до прем'єра житомирянин.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, прем'єр-міністра Гончарука порівняли з державою в смартфоні: "Такий глючний, аж хочеться розбити об стіну".

Як повідомляв портал Знай.uа, Гончарук брудно блефував, коли подав заявку про відставку, спливли неприємні подробиці історії.

Також Знай.ua писав, що українців покинули напризволяще в епіцентрі коронавірусу, Гончарук так і не виконав обіцянки.