Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило демонстрування і розповсюдження на території країни п'яти фільмів. Два з них - російські, а в одному знімався президент України Володимир Зеленський.

Держкіно в 2019 році скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними державні посвідчення на території України п’яти художніх фільмів. Про це йдеться на сайті дердавного агенства.

Зазначається, що три з цих фільмів заборонено на підставі статті 15 Закону України "Про кінематографію", та наказу Мінкультури "Про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", на підставі звернення Служби безпеки України.

Мова йде про два іноземних фільми: "Мачете" (реж. Родрігес Р., 2008 р., США), який заборонили через те, що там знімається американський актор Стівен Сігал, і "Бешкетники з Тімпельбаха" (реж. Бері Н., 2008 р., Франція) - через те, що там знімався французький актор Жерар Депардьє.

Третім фільмом з цієї категорії є "Вісім перших побачень" (реж. Додсон Д., Маляревский А., 2012 року), в якому Зеленський зіграв одну з головних ролей та був сценаристом. Стрічку заборонили через те, що в ній знімалася російська актриса Катерина Варнава, яка підтримала окупацію Криму.

актори фільму 8 перших побачень

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначимо, що Катерину Варнаву внесено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, через її виступи в окупованому Криму.

Крім того, до списку заборонених до показу в Україні потрапили дві російські стрічки 2017 року "Я так не думаю" (реж. Д.Даніелян 2017р.) і "Стріла" (реж. Є. Нікітін, 2017 р.).