Про це заявив виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк.

За словами експерта, підвищення тарифів «Укренерго» на передачу струму призведе до підвищення тарифів на електроенергію від 10% до 17%, що негативно позначиться на роботі бізнесу, який постраждав через коронакризу. На його думку, нині це рішення не на часі, його необхідно переглянути.

«Зараз не час для такого рішення. В тих реаліях, коли безробіття в Україні зростає, бізнес закривається малий і середній. Великий втрачає великі кошти і так само негативно впливає на їх спроможність створювати нові робочі місця. Вважаю, що такі рішення не є обгрунтованими, слід буде переглянути уже після закінчення карантину та після врегулювання економічної ситуауції в Україні з огляду на економічну кризу», - сказав Павлюк.

Він також наголосив, що підвищення тарифу на передачу електроенергію відчують всі споживачі, адже він буде закладений у собівартість вироблених товарів та послуг.

«Все буде закладено в товари народного вжитку. Тобто ми будемо нести все це», - зазначив Павлюк.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 11 липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення, згідно з яким з 1 серпня тариф на передачу електроенергії оператора Об'єднаної енергосистеми України держкомпанії «Укренерго» буде збільшено на 54,6% - з 155,4 грн/МВт-год до 240,23 грн/МВт-год (без ПДВ).

Раніше економіст Сергій Блінов заявив, що збільшення тарифу «Укренерго» на передачу електроенергії призведе до зниження експортного потенціалу вітчизняної промисловості. А віце-президент Асоціації водоканалів України – «Укрводоканалекологія» Ольга Бабій зазначила, що зростання тарифу на передачу струму призведе до зростання тарифів на воду.