У вівторок, 14 липня, Європейський союз перегляне "зеленого" списку країн, чиї громадяни зможуть вільно в'їжджати в країни ЄС. Однак шансів на те, що Україна опиниться у цьому списку, на даний момент немає. Про це у інтерв'ю "Сьогодні" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він переконаний, що в України немає шансів потрапити в цей список з 14 липня, тому що в країні ситуація з коронавірусом "м'яко кажучи, набагато гірше, ніж потрібно".

"Але ми в МЗС зробили все, щоб допомогти Моз налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС, щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, але і про ті заходи, які ми застосовуємо в Україні для боротьби з коронавірусом", - зазначив Кулеба.

При цьому для включення в цей список кількість хворих коронавирусной інфекцією на 100 тис. в Україні повинен бути рівний або менше 16 хворих на 100 тисяч. При цьому на сьогодні в самому ЄС середній показник 16,3, в Україні - 62,4.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, у Моз сказали, хто з українців може виїхати за кордон.

Як повідомляв Знай. ua, Моз оновив список країн червоної зони - куди не можна планувати відпустку.

Також Знай. ua писав, що All inclusive в Туреччині повернувся, українцям показали нові ціни та умови улюбленого курорту.