Відомий український аналітик, політичний експерт і колишній глава податкової міліції Юрій Атаманюк дав перший коментар стосовно того, яким може бути державний бюджет України на 2021 рік. Не секрет, що у експерта не найяскравіші уявлення про те, яким буде життя в Україні наступного року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві Юрія Атаманюка в ефірі одного з українських телеканалів.

"Я наведу людям деякі цифри, щоб кожне домогосподарство розуміло в якому бюджеті нам належить жити в 2021 році. Ось доходи бюджету 1,070 трлн грн. Дуже важко сприймається на слух. Якщо взяти долар, то бюджет близько 37-38 млрд доларів. Якщо брати 37 млн населення, згідно з останнім переписом, ось округлим... У нас вийде 1000 доларів на одну людину. Далі, в бюджеті у нас закладено 60% на обслуговування державного боргу — це тіло і відсотки. І з цієї суми сміливо збираємо 60% - залишається 400 доларів. Тепер в країні є військовий конфлікт... витрати на армію і силові структури - 270-276 млрд гривень. (20%). Залишається 130 доларів на людину на рік. І останнє, ми не можемо не платити пенсії — це ще 200 млрд гривень. Виходить, що вже доходів немає - все. Грубо кажучи, цю тисячу забрали. А ще необхідно фінансувати освіту і медицину. Тому це бюджет депресії і зубожіння", - пояснив Юрій Атаманюк.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Варто розповісти нашим читачам, що Верховна Рада проведе позачергове засідання 20 жовтня для розгляду в першому читанні проєкту закону про Державний бюджет України на 2021. Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради 28 вересня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, економіст з "Перемоги Пальчевського" розповів, як збільшити приплив інвестицій.

Як повідомляв Знай.uа, лідер "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політик розповіла про симптоми.

Знай.uа писав, Тетяна Чорновіл розповіла, як побила Віталія Шабуніна: "Відлетів до стіни".