Україна потрапила у десятку лідерів рейтингу країн з найвищим рівнем смертності внаслідок незбалансованого харчування. Про це повідомляє Бізнес.Медіа з посиланням на дослідження вчених з Єнського університету імені Фрідріха Шиллера.

Відзначимо, в десятку увійшли пост-радянські країни, хоча в рамках дослідження учені аналізували ситуацію в 51 країні. Україна посіла четверту сходинку з показником смерті 349 на 10 тис. осіб.

Лідером рейтингу став Узбекистан, де на 10 тис. смертей 394 відбувається за харчування, а на 10-му місці опинилася Росія з показником 291. Згідно з дослідженнями, причинами захворювань, від яких помирали були високий вміст солі в їжі і низьке споживання в їжу овочів, горіхів і продуктів з цільного зерна.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що названо найбільш комфортне для життя місто України: збираємо валізи.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Найбільш комфортним для життя містом України визнано романтичний Львів. Такі дані повідомили згідно результатів рейтингу міст світу за індексом якості життя дослідного сервісу Numbeo. Щорічно цей сервіс визначає найкращі міста не тільки України, але і світу. Рейтинг включає в себе 227 міст із багатьох країн світу.

Раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвськи, якого засудили на батьківщині до двох років в'язниці за порушення при купівлі службового автомобіля Mercedes S600, втік в Будапешт і попросив політичного притулку. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Екс-політик зазначив, що в останні дні отримував багато загроз.

Раніше ми писали, що суд Македонії подав апеляцію, подану адвокатами екс-прем'єра країни Ніколи Груєвскі. Захист намагалася оскаржити звинувачення в розтраті бюджетних коштів, за які прем'єр засуджений до двох років ув'язнення. Інформацію повідомляє Dariknews.