При проведенні розкопок в підвалі одного з історичних будинків у центрі Ташкента були виявлені цінні речі, які втратили 80 років тому.

Передає kun.uz.

Вчені Національного університету Узбекистану зуміли знайти експонати з колекції 1918 року Ташкентського палацу князя Романова і предмети, які належали жертвам сталінських репресій, генерал-майору російської армії Джурабеку і переселенців з Європи та Санкт-Петербурга. Ці скарби було знайдено під таємним приміщенням, прихованим під підвалом.

На фото, які публікує сайт, зображені такі речі, як австрійський мікроскоп із золота XIX століття, різні монети, золоті злитки на вісім кілограмів, оздоблені золотом книги XVIII-XIX століть з імператорського палацу і чотири раритетні книги про птахів Америки на суму приблизно 150 тис доларів. До того ж, знайшли документи ще з часів Узбецького ханства і старовинні рукописи мислителів.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як кажуть археологи, вартість знайдених скарбів може перевищувати 1 млн доларів. Цінності взято під державну охорону.

Відомо, що цінності були доставлені в Середню Азію за ініціативою російського і радянського вченого Миколи Димо, який є одним із засновників Середньоазіатського університету (Національний університет Узбекистану).

Нагадаємо, У горах Румунії натрапили на скарб великої імперії: щось змусило римлян позбутися безцінного вантажу

Нещодавно ЗМІ повідомили про нову знахідку румунських археологів, за якою послідував ряд аномальних подій, на одному відрізку траси за 300 км від Бухареста. Дорога, на якій не діють закони фізики. Як повідомляють румунські журналісти тут речі рухаються верх по схилах.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Бердянську жінка хотіла поховати кота і знайшла цінний скриня. Зоозахисниця в шоці, тварина вплинуло на її життя навіть після смерті

Валентина Мамай – жителька Бердянська, яка присвятила своє життя захисту тварин. Одного разу вони зібралася поховати кота, якого збив автомобіль. Копають ямку, жінка натрапила на твердий предмет. Їй стало цікаво, що ж це, і вона вирішила дістати штучку з-під землі. Від побаченого жінка була в шоці.

Також Знай.ua" писав про те, що СБУ знайшла у настоятеля Лаври "скарби" крутіше, ніж у Пшонки: шок і сором