Незвичайний притулок під назвою "Котячий будинок" (Fur Seasons) розташовано на Гавайському курорті.

Некомерційний заповідник на невеликому острові Ланаї стало новим домом для близько 620 бездомних кішок, пише Mental Floss.

Щодня притулок відкриває свої двері для всіх бажаючих: відвідувачі не тільки можуть пограти з місцевими пухнастими улюбленцями, але і "усиновити" будь-якого вподобаного кота або кішку.

Кеоні Вон разом з вихованцями

Сотні кішок живуть на території площею в половину футбольного поля. Котячий будинок обладнено всім необхідним для харчування, відпочинку і розваг пухнастих постояльців.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Коли звичайні люди, не божевільні кошатники, чують про нас, то думають: "О, Боже мій, повинно бути там моторошно смердить", але аж ніяк. Два компліменту, які ми отримуємо найчастіше: а) тут не пахне, і в) не схоже, що тут живуть 600 кішок", — стверджує один із працівників зоопарку Кеоні Вон.

Проте "Кошкін будинок" не збирається зупинятися на досягнутому. Власниця притулку сподівається незабаром збільшити території, щоб стіни котячого заповідника могли прийняти ще більше пухнастих гостей.

Мешканці Кошкіній будинку

Притулок засновано колишнім дієтологом Кеті Керролл, яка вирішила розібратися з проблемою диких кішок на острові. Активістка організувала затримання і стерилізацію бродячих котів, а потім випустила їх в природу.

Але потім Керрол дізналася про птахів острова, що перебувають під загрозою зникнення, на яких полюють дикі кішки. У якості безпрограшного рішення, вона створила притулок, де кішки були б щасливі, а птахи — поза небезпекою.

Притулок було офіційно створено в якості благодійної організації у 2009 році, і в даний час в ньому щорічно з'являється близько 200 нових кішок (близько 50 з яких "всиновлюються"). Центр щорічно відвідує близько 12 000 відвідувачів, що "майже в чотири рази більше, ніж населення Ланаї".

Один з жителів гавайського котячого притулку

Хоча більшість кішок є дикими, близько 40 % з них досить "комунікабельні" завдяки постійному припливу відвідувачів.

Любителі кішок можуть підтримати заповідник, "спонсоруючи" певну тварину, а це значить, що вони будуть отримувати щомісячні оновлення та фотографії одного з кошенят Ланаї в обмін на грошову пожертву.

Дивіться також: Discovery Домашні Кішки

Нагадаємо, невідомі викрали трьох рідкісних видр із заповідника в Північній Кароліні.

Як повідомляв Знай.uа, минулого тижня в Мічигані сталася "висадка" групи канадських волков.

Також Знай.uа писав, мисливці відкрили вогонь по захисникам прав тварин із-за здобичі.