Великий піст в 2019 році почався 11 березня і триватиме цілих 40 днів. Весь цей час віруючим людям буде дуже непросто, адже вони повинні будуть відмовитися від безлічі важливих для себе речей, включаючи і смачне харчування.

Це прекрасна перевірка на віру, зміцнити яку вам допоможе молитва. Саме тому ми вирішили зібрати якомога більше інформації про це і розповісти вам, що ви знали, коли потрібно молитися, яка молитва в який час доби буде доречною і так далі.

Як правильно молитися в Великий пост: головні правила

Піст - це не тільки звичайна дієта, а швидше перевірка вашої віри, пройшовши яку, ви станете набагато ближче до Бога. Звичайно, це не завжди просто і часом хочеться просто забути про все і з'їсти чогось смачного, або не піти до церкви, коли б ви мали вихідний день.

Саме в такі моменти ви і дізнаєтеся наскільки сильна ваша віра. Але зміцнити її в будь-якому випадку допоможе молитва. Для цього краще ходити саме в храм, де спілкування з іншими людьми, настанови священика точно вам допоможуть.

Молитва у Великий піст
Молитва у Великий піст

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

А якщо ж у вас зовсім немає можливості відвідати церкву, то молитися вдома вам ніхто не забороняє. Зазвичай, під час посту потрібно читати ранкові та вечірні молитви, до яких приєднується відома універсальна молитва Єфрема Сиріна.

Всі ці молитви під час Великого посту потрібно читати по кілька разів на день. А особливо добре вони допомагають під час великої спокуси.

Так само, до молитви можна привчити і дітей. Читаючи щовечора Біблію, можна порадувати Бога і привчити дитину до віри, але робити це проти її волі категорично заборонено.

Список молитов до Великого посту

Одна з найважливіших молитов під час Великого посту "молитва преподобного Єфрема Сирина". Її треба читати по кілька разів на день, крім вихідних та до середи Страсної Седмиці включно.

Молитва у Великий піст
Молитва у Великий піст

Господи и Владыко живота моего, дух праздности, уныния, любоначалия и празднословия не даждь ми. Дух же целомудрия, смиренномудрия, терпения и любве даруй ми, рабу Твоему. Ей, Господи, Царю, даруй ми зрети моя прегрешения и не осуждати брата моего, яко благословен еси во веки веков. Аминь

Молитва на ранок Великого посту

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Молитва на вечір Великого посту

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, ради честнейшия Матере Твоея, и безплотных Твоих Ангел, Пророка же и Предтечи и Крестителя Твоего, богоглаголивых же апостол, светлых и добропобедных мученик, преподобных и богоносных отец, и всех святых молитвами, избави мя настоящаго обстояния бесовскаго. Ей, Господи мой и Творче, не хотяй смерти грешнаго, но якоже обратитися и живу быти ему, даждь и мне обращение окаянному и недостойному; изми мя от уст пагубнаго змия, зияющаго пожрети мя и свести во ад жива. Ей, Господи мой, утешение мое, Иже мене ради окаяннаго в тленную плоть оболкийся, исторгни мя от окаянства, и утешение подаждь души моей окаянней. Всади в сердце мое творити Твоя повеления, и оставити лукавая деяния, и получити блаженства Твоя: на Тя бо, Господи, уповах, спаси мя.

Цих молитов вам точно вистачить на весь Великий піст.