Берег, обліплений медузами, і стародавні тунелі знайшли дослідники на березі Азовського моря. Команда Full Action продовжує досліджувати регіон азовського узбережжя. Їм вдалося знайти нові маловідомі історичні місця.

Цього разу мелітопольські дослідники обрали Генічеськ. Згідно історичних даних саме тут, поблизу популярного курортного містечка розташована одна з найбільш розгалужених мереж катакомб в Україні.

Узбережжя у Генічеську

Підземні ходи на Азовському узбережжі використовувалися ще стародавніми скіфами. Давні народи використовували підземні ходи, що ведуть до моря, як схованку від ворогів. Про скіфські підземні ходи писав ще Геродот 3 тисячі років тому.

Підземелля у Генічеську

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У радянські часи у катакомбах полюбляли ховатися місцеві хлопчаки, прогулюючи уроки в школі. Дослідники показали, що залишилося від підземель на сьогодні.

Варто зауважити, що мелітопольські мандрівники були шоковані нашестям медуз в Генічеську, оскільки весь берег ними встелений у прямому значенні цього слова.

Нагадаємо, раніше під ногами у вінничан виявили "підземне місто"

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Харківській області знайшли підземний тунель штучного походження

Також "Знай.ua" писав, що у Києві відбуваються зсуви