Що може бути краще, ніж філіжаночка гарячого чаю і улюблений серіал зимовим морозним вечором? Тільки містичний серіал.

Зараз їх різноманітність настільки велика, що вибрати часом важко. Адже зараз є не тільки «Санта-Барбара», зараз в інтернеті можна знайти практично будь-який серіал в хорошій якості. Але сьогодні ми розповімо про самі цікаві, якісні, нові серіали в жанрі містика.

Список найкращих популярних телесеріалів про магію за весь час

Зрозуміло, нинішні серіали англійські і російські мають хороші сюжети, і прекрасну картинку, запаморочливі спецефекти. Однак старі серіали такі як «Баффі — винищувачка вампірів», «Секретні матеріали» з Малдером і Скаллі, «Усі жінки відьми» про трьох сестер — добрих відьом, «Та, що говорить з привидами» в головній ролі з Дженніфер Лав Х'юїт, і навіть російська «Закрита школа», остання серія якого вийшла вісім років тому, без сумніву гріють нам душу і переглядати їх можна скільки завгодно.

Зачаровані, Фото з сайту PopCornNews
Зачаровані, Фото з сайту PopCornNews

Варто відзначити, що рімейк «Усі жінки відьми» вийшов в минулому році і розповідає про трьох сестер — відьом, студенток, що живуть в маленькому містечку. Вони борються з темними силами (все, як в оригіналі) і намагаються жити звичайним життям. Актрис на роль сестер-феміністок підібрали темношкірими. Шанувальники старого серіалу не оцінили нову інтерпретацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Надприродне, Фото з сайту Showspy
Надприродне, Фото з сайту Showspy

Не забуваємо і про «Надприродне» — краще багатосерійне містичне кіно. Тут є і пригоди, дружба, любов, сім'я і ангели з демонами. Загалом все, що можна було впхати в 15 сезонів — все тут. Трохи затягнутий серіал, проте все, що відбувається неймовірно цікаве, і затягує глядача з перших хвилин перегляду. До речі, він випускається до цих пір, проте в травні 2020 року завершиться.

Вітчизняні російські серіали, містика, новинки

Містична мелодрама «Учениця Мессінга» 2020. Прем'єра відбулася в листопаді, виробництво Росія. У центрі сюжету відома Ольга Мигунова, єдина учениця великого Вольфа Мессінга. Головні ролі зіграли Юрій Бєляєв та Тетяна Чердинцева.

Гоголь. Фото з сайту Газета. ру
Гоголь. Фото з сайту Газета. ру

Популярний серіал «Гоголь» 2019 року. Містичний детектив про великого письменника Миколу Васильовича, роль якого зіграли Олег Меньшиков і Олександр Петров. Історія розповідається про дивні вбивства, розслідування імператорського писаря Гоголя, його здатності до спілкування з потойбічним світом. Місце дії — Україна, Диканька, Полтавської губернії. Цей серіал, як і повнометражні фільми про Гоголя переносять у казку, повертають нас у шкільні роки вивчення творчості цього письменника.

«Секта» зі Світланою Ходченкова 2019 року. Російський серіал, в якому історії оповиті містикою і сектантством. Сюжет полягає в тому, що молода дівчина модель потрапила в секту під назвою «Первозданні» і тепер психологам належить витягнути її звідти будь-якими методами, навіть не найбільш гуманними. У серіалі показані цікаві прийоми науки психології і хороший підбір акторів.

Кращі серіали 2015-2019 років

Серіал «Сирена», що вийшов в 2019 році містичний серіал про міфічних істот русалок. Рейтинг серіалу за відгуками глядачів — 7,8. Події відбуваються в маленькому містечку Брістоль Кейв, де починаються загадкові вбивства і дивні події. Жителі згадують про стародавні легенди, що свідчать про русалку, головну роль якої зіграла актриса Елайн Пауелл.

«Проповідник» — класний серіал 2019 року, відноситься до категорії молодіжні, зарубіжні. Всього є 4 сезони відмінного серіалу.

Проповідник. Фото з сайту Film.ru
Проповідник. Фото з сайту Film.ru

У ньому є нотки чорного гумору (особливо в перших серіях, далі трохи більше стало драми), трешу, багато крові і смерті. Але це не змушує глядача сумувати, так як сюжет дуже цікавий. У молодого проповідника вселяється щось потойбічне (генезис ангела і демона), що дозволяє йому управляти людьми. До Джессі Кастора приєднується його давня подруга Тюльпан і вампір Кессіді (його зіграв Джозеф Ґілґан), разом вони шукають Бога. Захоплююча історія, круті сцени і персонажі. Оцінка глядачів — 8 з 10.

Проповідник. Фото з сайту Pinterest
Проповідник. Фото з сайту Pinterest

«Американські боги» невеликий серіал про протистояння богів, знятий за романом Ніла Геймана. Якийсь злочинець виходить з в'язниці і дізнається, що його дружина мертва, він знайомиться з таємничою людиною Містером Середою і вплутується в боротьбу: популярні і сучасні боги проти древніх. Цікаве протистояння, персонажі і прекрасно підібрані актори. Прем'єра відбулася в 2017 році, всього 16 епізодів.

«Люцифер» — також творіння Ніла Геймана. Прем'єра серіалу відбулася в 2016 році. У сюжеті розповідається про Люцифер, який називає своїм домом землю. Тут він веселиться, допомагає розслідувати деякі кримінальні справи, після смерті знайомої дівчини до нього чіпляється слідчий — Хлоя, на яку він не може впливати своїми суперсилами.

Люцифер, Фото з сайту Ivi
Люцифер, Фото з сайту Ivi

Разом вони розслідують вбивство дівчини і долають різні складні ситуації. Серіал знятий за коміксами цього автора приємно здивував критиків, однак не справив фурору, але сприйняли позитивно. А ось християнська громадськість трохи напружилася. У 2015 році була складена петиція від християнської громади, де було потрібно заборонити показ серіалу, через позитивну манеру поведінки головного персонажа, в якій представили його творці.

На південь від Ада.Фото з сайту Котушка
На південь від Ада.Фото з сайту Котушка

«На південь від пекла» — релігійна історія про вигнання демонів і бісів. Молода жінка намагається вигнати з себе темну сутність і разом з тим допомагає з цією проблемою іншим людям. Серіал має елементи драми і жахів, головну роль виконує Міна Суварі, країна виробник — США. На екрани вийшов в кінці вересня 2015 го, є всього один сезон.

Містичні серіали 2020

Чужинець, Фото з сайту YouTube
Чужинець, Фото з сайту YouTube

Приблизно місяць тому вийшов новий телесеріал «Аутсайдер» на каналі НВО, за мотивами однойменного роману Стівена Кінга. З 10 серій на даний момент до перегляду доступні 5 епізодів. Сюжет розповідає про дивні вбивства і пригоди маленького містечка, древніх монстрів і розслідування. Краща екранізація творів Кінга, на його власну думку.

Ключі Локка. Фото з сайту FanSerials
Ключі Локка. Фото з сайту FanSerials

«Локкі та ключ» — хороший новий серіал 2020 року, жанру хоррор з елементами містики, створений за коміксами сина Стівена Кінга — Джона Хілла. Історія йде про трьох підлітків і їх матір, які залишилися без батька, переїхали в новий будинок, де багато таємниць і загадок, магічні ключі і двері, діти з надприродними здібностями і красиві спецефекти.

Дракула, Фото з сайту ITC
Дракула, Фото з сайту ITC

Нова інтерпретація старого доброго фільму про вампірів — «Дракула». Серіал цього року від творців «Шерлока», створений на основі роману Брема Стокера. Країна-виробник Британія, в одному сезоні буде всього три півторагодинні серії. Давно знайомий нам граф Дракула постане в майже новому образі зі своїми сильними і слабкими сторонами. Глядачам належить розглядати його вразливу натуру крізь велику кількість крові і вбивств. Порадьте подивитися новинку шанувальникам вампірів і кривавого графа.

Проклята, Фото з сайту Топи Фільмів
Проклята, Фото з сайту Топи Фільмів

Американський серіал 2020 року «Проклята» про магію і містику. Дата виходу його поки невідома, але буде показаний на Netflix. Сюжет серіалу буде розповідати про чаклунку Німуе, її дитинство, жадобу помсти за своє село, знайомство з Мерліном і найманцем Артуром. Юна чаклунка стає символом відваги і допомагає організувати повстання проти Червоних Паладинів, які вбили її сім'ю.

Чудотворці, Фото з сайту Російська газета
Чудотворці, Фото з сайту Російська газета

Прем'єра першого сезону серіалу «Чудотворці» відбулася ще рік тому, але про нього мало хто знає. У цьому році 28 січня відбулася прем'єра другого сезону. Це американський комедійний серіал про Бога і його помічників в корпорації «Небеса». У головних ролях знімаються Стів Бушемі (в ролі Бога) і Деніел Редкліфф. Дуже добрий і смішний перший сезон, а в другому — персонажі переносяться в Середньовіччя. Також варто відзначити краще російське озвучення цього серіалу у виконанні студії Кураж-Бамбей.

Жахи задешево: Місто ангелів, Фото з сайту Парадокс
Жахи задешево: Місто ангелів, Фото з сайту Парадокс

«Бульварні жахіття: Місто ангелів» вийде на Showtime в 2020-м, але точна дата прем'єри поки не названа. Це гарний серіал про містику з Євою Грін і Наталі Дормер. Історія про реальні події Америки 30-х років, з її жорсткою імміграційною політикою, де на одну мексиканську сім'ю звалилися всі біди: смертей, розборок з правоохоронними органами та надприродного впливу. Сюжет обіцяє бути насиченим, барвистим і цікавим з додаванням мексиканських міфів і легенд.

Містичні серіали завжди огортали нашу свідомість загадками і фантазіями. Вони немов відкривали нам двері в щось таємне і незвідане — ось чому цей жанр дуже популярний. Ми пропонуємо всього невеликий перелік цікавих серіалів, який будуть в показі, є і давно вже закінчилися, можливо тут є ваш кращий серіал. Приємного перегляду!