Чи було вам колись цікаво, чи вдастся вченим перетворити людину на русалку з риб'ячеподібним хвостом? Експерти пояснили, чому така ідея навряд матиме успіх.

Генна інженерія досягла неабияких результатів, але все ще не здатна створити з людини русалку, і, скоріш за все, не зможе зробити такого і в найближчому майбутньому.

Так, тваринам, на відміну від рослин, набагато складніше прищепити гени інших видів. Таким чином, людині не можна просто пересадити гени від риби чи дельфіна з метою дати їй функціональний хвіст.

русалки
русалки

З іншого боку, під час внутрішньоутробного розвитку ембріон на деяких етапах має ознаки, які подібні до таких у водних істот, у тому числі і риб'ячевидний хвіст. Втручання в геном могло б забезпечити виникнення такої вади розвитку, яка б зберегла ці ознаки - авжеж, не без шкоди для здоров'я об'єкту маніпуляцій. Однак, так не вдасться отримати повноцінну русалку - замість ефективного хвоста у істоти будуть просто зрощені нижні кінцівки, які схожі на хвіст.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Експерти зазначають, що людина остаточно вийшла з води, як і більшість ссавців. Можливо, у дуже далекому майбутньому, людина могла б піти шляхом вторинноводних тварин, таких як кити чи тюлені, які еволюціонували від наземних предків. Але для такої соціальної істоти як людина перетворення на русалку є занадто радикальним і малоочікуваним.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Леся Нікітюк показала ідеальне тіло в Єгипті, могла б затьмарити Клеопатру: "Русалка".

Як повідомляв портал "Знай.ua", русалка Каменських у міні-бікіні змусила шанувальників помріяти.

Також "Знай.ua" писав про міфи про русалок: чому стародавні греки боялися сирен і шанували нереіїд.