Хропіння — специфічний процес, що супроводжує дихання людини або тварини уві сні, і виражений виразним низькочастотним, деренчливим звуком і вібрацією. Хропіння може бути передвісником і одним з основних симптомів серйозного захворювання - хвороби зупинок дихання уві сні або, кажучи медичною мовою, синдрому обструктивного апное сну - раптово обривається хропіння і виникає зупинка дихання, потім сплячий голосно хропить і знову починає дихати.

Відомо, що хропіння позбавляє повноцінного сну, як хропунів, так і оточуючих, а також викликає сонливість в денний час, дратівливість, брак уваги та зниження лібідо. Припускають, що хропіння може створювати значні психологічні та соціальні проблеми для тих, хто потерпає від нього.

Здоровий сон, Кордон
Здоровий сон, Кордон

Тож ми підготували для вас декілька порад, як позбутися храпу народними методами:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

  • Постарайтеся схуднути.

Зайва вага набагато збільшує ризик розвитку розлади під назвою апное уві сні, при якому м'які тканини горла мимоволі змикаються ночами і заважають дихати. Це і породжує характерні звуки хропіння.

  • Менше алкоголю.

Відмовтеся від куріння і зменшіть дозу алкогольних напоїв у вашому раціоні. Спиртне також робить тканини гортані більш м'якими, а сигаретний дим їх дратує, народжуючи запалення і подальший хропіння.

  • Спіть на боці.

Найпростіший і перевірений спосіб. На боці хропіння проявляється набагато рідше. Використовуйте спеціальні подушки, які перешкоджають сну на спині.

  • Піднімайте голову.

Організуйте ліжко так, щоб голова залишалася піднесеною. Ще один ефективний натуральний засіб від хропіння.

  • Менше запальної їжі.

Молочні і глютенові продукти народжують запалення носа і горла, що провокує хропіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як розгадати свою підсвідомість з допомогою сну

Також Знай.uа" писав, що чоловік і дружина не стриглися майже 20 років, а потім потрапили в руки перукарів, які зробили з них зовсім інших людей.