Прем'єр Японії запевнив, що має намір і далі докладати зусиль для розвитку двосторонніх відносин з Україною і що Японія продовжує свої зусилля для врегулювання ситуації навколо України і як і раніше виконує свої обіцянки по лінії надання фінансової підтримки Києву.Про це повідомив у Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Японія продовжуватиме надавати допомогу Україні на 1 млрд 850 млн доларів",- пише Цеголко.

"Зі свого боку я маю такий намір: в рамках реалізації в Україні реформ ми будемо виконувати наші обіцянки надання для України допомоги в розмірі 1 млрд 850 млн доларів для проведення реформ", - сказав прем'єр Японії.

Також Японія запевнила, що виступатиме ініціатором розгляду питання про ситуації на Україні на самміті лідеров країн. G7.

"Я збираюся ініціювати дискусії з Україною під час саміту Великої сімки", - заявив він на переговорах з президентом України Петром Порошенко в середу в Токіо.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

С.Абе зазначив, що сподівається на результативні дискусії в рамках майбутньої зустрічі.

Читайте також: Японці приватизують українські порти

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 5-7 квітня відвідає Японію з офіційним візитом у відповідь на запрошення прем'єр-міністра Сіндзо Абе. Президент Порошенко зустрівся в Японії з главою уряду Сіндзо Абе, а також з керівниками палати представників і палати радників японського парламенту Бунмеем Ібуки і Масаакі Ямадзаки